Déri Tibor: Támogatjuk a fiatal újpesti vállalkozókat!

gazdaság önkormányzat pénz Újpest

„Örömmel tájékoztatom az újpestieket, hogy az Újpesti Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programjáról szóló előterjesztésemet a tegnapi napon elfogadta a képviselő-testület!” – jelentette be Facebook oldalán Déri Tibor.

A polgármester tájékoztatójából kiderül, hogy Újpest Önkormányzata hamarosan átvállalja az újpesti székhelyű mikrovállalkozások fejlesztéséhez igényelhető mikrohitel kamatának egy részét, amit a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványtól igényelnek.

Azt is megtudtuk, hogy idei évben 2,5 millió forintot különít el az önkormányzat a koronavírus világjárvány okozta gazdasági változásokhoz való alkalmazkodásra, hogy segítsen a változásoknak leginkább kiszolgáltatott vállalkozói rétegnek.

Déri Tibor leírta, hogy következő lépésként együttműködési megállapodást köt az önkormányzat a Budapesti Vállakozásfejlesztési Közalapítvánnyal, aminek a keretében Újpest Önkormányzata biztosítja a kamattámogatás forrását Budapest Mikrohitel felvétele esetén, illetve a közalapítvány és programjainak népszerűsítését is.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük