Az újpesti Fidesz nem bír magával: Most éppen történelemhamisítás és gyűlöletkampány folyik!

politika Újpest

Csak a szokásos, a Fidesz csak ezt tudja. Sértődöttséggel és irigységgel átszőtt hazugság, amit a bukott Wintermantel Zsolt szócsöve, Nagy István Facebook posztjában megint állít. A múlt ellopását célzó lejáratás, az újpestiek ellen indított támadás.

Újpest Főtere egy aszfalttenger volt, ahol autók parkoltak, mindennapos káosz uralkodott. 2007 és 2010 között ez rendeződött, amikor megépült Újpest új főtere, melyről büszkén állíthatjuk, hogy Budapest egyik legszebb főtere.

Trippon Norbert irányítása mellett kövezték körbe a városházát és építették meg a gagyi szökőkutat

– írja Nagy István a múlt ellopását és megmásítását célzó bejegyzésben. 

Úgy látszik, hogy Nagy István nem tiszteli az újpestieket, és meg akarja másítani a múltat, eltörölni mások kemény munkáját. Hiszen a Trippon Norbert vezetésével, Derce Tamás polgármester támogatásával megépült főterünk az újpestieknek nemcsak egy lekövezett rész a városháza mellett, hanem egy szeretett főtér, ahol számos színvonalas rendezvényen (pl. Városnapok, Borvíkend, Gyereknap, Karácsonyi vásár és sorolhatnánk) tölthették, és töltik az időt. Ahol a bukott Wintermantel Zsolt is örömmel tartotta meg a rendezvényeit. Ha Nagy István a múltról beszél, idézzük is fel a bukott Wintermantel szavait, melyet 2010. október 22-én megjelenő Újpesti Naplóban tett:

Az új tér egyszerre jelenti a városközpont újjászületését és egy új közösségi tér létrejöttét…az újpestiek közös sikere, ami megvalósult.

A fideszeses Nagy István szerint gagyi, Wintermantel szerint közös siker (mi köze volt hozzá? Na, ő a tolvaj). Akkor most Wintermantel Zsolt hazudott 2010-ben? Vagy Nagy István hazudik, becsmérli az újpestiek gyönyörű főterét most sértődöttségből?

A Főtér felújítása egy folyamat, az új piac megépítésével – folytatja Nagy István. Hát igen. Miközben most jönnek a pénzek eltalicskázásával, a világ legdrágább főterével, a garanciális hibáktól mai napig hemzsegő piacot hétmilliárd, azaz hétezer(!) millió forintért építették fel. Vajon hány talicska pénz ez? De ne kalandozzunk el más irányba, erről majd máskor.

A Wintermantel Zsolt által készíttetett TÉR_KÖZ tervekből jól látszik, hogy egy „beton-parkot” akart létrehozni egymilliárd forintból. Az újpestiek meg nem beton-parkot, hanem zöld parkot szerettek volna, hiszen a rendezvényekhez a burkolt főtér már 2010 előtt elkészült.  Ezért a jelenlegi városvezetés Trippon Norbert javaslatára döntött úgy, hogy közel 9000 négyzetméteren megvalósítja a Főtér-parkot több, mint 5000 négyzetméternyi füves területtel, 770 négyzetméteren cserjék és virágok ültetésével, kisebb levendulással, növényfallal, több mint száz fa elültetésével, pihenőpontokkal, vízjátékkal. A park híre bejárta az országos médiát, hiszen manapság kevés helyen építenek gigantikus zöld parkot. Mindez nem egymilliárd forintból valósul meg (mai áron közel kétmilliárd forint), mint Wintermantel beton-park lázálma, hanem jóval olcsóbban.

Jól látszik, hogy a bukott Wintermantel Zsolt pökhendi szócsöve Nagy István az újpestiek ellen indított támadást a közelgő önkormányzati választások miatt. Nem tisztelik Újpestet, az újpestieket. Úgy látszik nekik a Fidesz az első, míg a városvezetésnek Újpest. Ők háborús csatatérré akarják változtatni Újpest utcáit, míg a városvezetés a békés városszépítő munkában hisz

– tudtuk meg önkormányzati forrásunktól. 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük