A sarcolás dacára is megkapják az újpesti nyugdíjasok az 5000 forintot

önkormányzat Újpest

A gépjárműadóval 240 millió forintot vett el a kormány tőlünk, az idegenforgalmi adó kormányzati felfüggesztésével pedig várhatóan 58 millió forinttal lesz kevesebb bevétele az önkormányzatnak. 

Ezt Trippon Norbert alpolgármester írta közösségi oldalán, reagálva arra, hogy a koronavírusra hivatkozva az Orbán-kormán még jobban igyekszik elszegényíteni az önkormányzatokat.

Az alpolgármester kijelentette, hogy ennek ellenére így is garantálják még az idén az 5000 forintos vásárlási utalványt közel huszonötezer újpesti nyugdíjas részére, 125 millió forint értékben.

Erről az Újpesti Hírmondó is írt: Elveszi a kormány a gépjárműadót az településektől, és válságkezelésre fordítja. A helyzetet közelebbről vizsgálva az látszik, hogy a tétel nagyját már 2013-ban elvették, és a legtöbb esetben nincs szó jelentős összegről a költségvetésen belül. De a járványban és a válságban sok feladat hárul az önkormányzatokra is, ezért érthető, ha a polgármesterek nem repesnek az örömtől, ráadásul vannak olyan falvak, ahol a büdzsé jókora részét adta ez a forrás.

A teljes cikk itt olvasható:
https://ujpestihirmondo.hu/2020/04/07/gepjarmuado-epp-a-valsagban-vonnak-el-34-milliardot/

Összeállítás és fotó: Újpesti Hírmondó

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük