A Ponyvaregénnyel indul az újpesti autósmozi

önkormányzat Újpest

Az első 10 vetítés csak újpestieknek szóló lehetőség. Az ÚjpestKártya oldalán lehet regisztrálni.

Önkormányzati kezdeményezésre ingyenes autósmozi nyitja meg kapuit Újpest lakosai számára június 5-én, az  Újpesti Piac előtti zárt területen.

Déri Tibor, Újpest polgármestere saját Facebook-oldalán bejelentette, hogy a kerületben június 5-től öt héten át minden pénteken és szombaton ingyenes filmvetítések lesznek a helyi lakosoknak az Újpesti Piac előtti zárt területen.

„Egy ideje azon törtük a fejünket, hogyan tehetnénk színesebbé Újpestet olyan programokkal, melyek a jelenlegi helyzethez is megfelelőek; hogy a már sok hete a négy fal közé szorult újpesti családok hogyan is tölthetnék minőségi idővel a hétvégi estjeiket az otthonukon kívül, szabad területen, közösen, mégis biztonságban.”

– írta a polgármester.

A programsorozatot öt héten át, minden pénteken és szombaton rendezik meg este 9 órai kezdéssel. Az autómoziban olyan klasszikus nemzetközi és magyar filmekett vetítenek, mint a Ponyvaregény, Blöff, Grease, Jurassic Park, The Doors, Moszkva tér, Sose halunk meg!, Az elveszett frigyláda fosztogatói, Ace Ventura, valamint a Hair.  

A regisztráció menete:

 • Május 28-tól, csütörtöktől lehet regisztrálni az ujpestkartya.hu oldalon
 • Az ujpestkartya.hu oldalon regisztráció után lehet belépni az autósmozi-felületre. Itt a nevet és annak az autónak a rendszámát kell beírni, amivel a filmvetítésre érkezik.
 • Bejelentkezéskor látható, hogy még mennyi férőhely van az adott vetítésre. Ha betelt a keret, az oldalon jelezzük, hogy sajnos erre a filmvetítésre már elfogytak a helyek, próbáljon meg egy másik előadásra foglalni.
 • Családonként (egy háztartásban élők) 1 személyautóval regisztrálhatnak.

Amit még fontos tudni:

 • Vetítésenként 70 személyautó fér be a területre.
 • Érkezés a vetítés előtt fél órával (20.30). A parkolást érkezéskor és távozáskor forgalomirányítók segítik majd.
 • A vetítésekre csak személyautóval lehet érkezni, az első 10 vetítés csak újpestieknek szóló lehetőség.
 • A filmvetítésre érkezéskor ÚjpestKártya vagy kerületre szóló lakcímkártya felmutatása szükséges.
 • A vetítések hangja rádiófrekvencián keresztül lesz fogható a személyautókban, így csak olyan gépkocsival érdemes érkezni, ami alkalmas erre.
 • A COVID-19-járványra való tekintettel a helyszín és a program minden – a tisztifőorvosi előírás szerinti – biztonsági kritériumnak megfelel. A személyautókban egy háztartásban élők tartózkodhatnak (lehetőleg) maszkban. A gépjárműveknek egymástól 1,5 – 2 méterre lesz lehetőségük parkolni.
 • A helyszínen konténeres, mobil mellékhelyiségeket helyeznek ki, amelyek a megfelelő fertőtlenítőeszközökkel lesznek ellátva.

Bedő Katalin kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármester elmondta: Újpest Önkormányzata a meglévő helyzetre reagál azzal az ingyenes programsorozattal, ami lehetővé teszi azoknak, akik már sokadik hete a négy fal közé kényszerültek, hogy végre otthonukon kívül, szabadterületen, együtt, mégis biztonságban, minőségi idővel tölthessék hétvégi estjeiket. Az önkormányzat tervei szerint a 10 ingyenes vetítés után fizetős formában folytatódik majd a programsorozat egész nyáron, ami ekkorra már mindenki számára látogatható lesz. 

A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotó: Index (illusztráció)

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük