7000 új facsemetét ültetnek az újpesti Farkaserdőbe

környezet Újpest

Déri Tibor, Újpest polgármestere, közösségi média oldalán hívta fel a figyelmet egy fontos környezetvédelmi kezdeményezésre. Mint írja, a Farkaserdő területén több száz facsemetét ültettek el, és az év végéig ez a szám várhatóan majdnem 7000-re nő. Ez a lépés különösen jelentős, mivel nem csak az erdő megújulását biztosítja, hanem az inváziós fajok, mint például az akácok helyett erős, a környezethez jobban illeszkedő fajtákat telepítenek.

Zakar András, a FŐKERT főigazgatója is részt vett ebben a kezdeményezésben, melyet Déri Tibor polgármester külön megköszönt. A projekt nemcsak az erdő megújulására irányul, hanem a környezetbe illő, egészséges állomány kialakítására is. A kezdeményezés hosszú távú hatásai közé tartozik, hogy az újonnan ültetett fák évtizedekig biztosíthatják az erdő fenntarthatóságát.

A polgármester kihangsúlyozta, hogy bár a növények még kicsik, hozzájárulásuk az erdő megújulásához és az inváziós fajok helyettesítéséhez létfontosságú. Hangsúlyozta, hogy ez a projekt nemcsak a jelen nemzedék számára fontos, hanem a jövő generációk számára is, hiszen a most ültetett fák a gyerekeinknek és unokáinknak lesznek majd fontosak.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük