Függőleges erdővel épül az új lakónegyed Újpesten

színes Újpest

A milánói Bosco Verticale mintára húzzák fel Újpesten azokat a 17 emeletes lakóházakat, melyek egész hosszában telis-tele lesznek fákkal. A vertikális erdő, azaz a Bosco Verticale 2014-ben készült el Milánóban: a 112 méter magas ikertornyok oldalain kialakított teraszokra összesen 780 fát és még számtalan bokrot telepítettek, egészen különleges élményt nyújtva az összesen 113 apartman boldog tulajdonosának.

Az olasz tervezés igen-igen környezettudatosan példamutató a modern, városi építészet és a természet összehangolására, így nem kicsit ugrálunk örömünkben, hogy nálunk, a negyedik kerületben megvalósul egy ilyen fantasztikus projekt!

A Metrodom Panorama lakónegyed teraszain durván 1 köbméteres betonteknőben növekedő, 3-6 méteres fák lesznek a tervek szerint, a többlet terhelés miatt a teraszok teherbírása speciális lesz. A Metrodom Panorama lakónegyed teraszain durván 1 köbméteres betonteknőben növekedő, 3-6 méteres fák lesznek a tervek szerint, a többlet terhelés miatt a teraszok teherbírása speciális lesz.

Forrás: player.hu

Kép: arup

Címke:

2 thoughts on “Függőleges erdővel épül az új lakónegyed Újpesten

  1. A ” Metrodom Panoráma ” épület környékét is lássuk meg. Ráépitkeztek a Károlyi utcai házakra (a volt Táncsics Bőrgyár) ami 2008-tól folyamatosan került átadásra. Nemcsak a napot de a levegőt is elveszik az ott lakoktól. Érdemes megnézni milyen távolságra épültek még a ” panel házak „-nál is gondoltak rá, hogy az épületek közé fákat ültessenek, parkokat alakitsanak ki, Az épitési engedély kiadásánál figyelembe vették, hogy az Attila utca, Károlyi utca hogy birja majd el a 632 lakás gépkocsi forgalmát. Ha nem lennék érdekelt én se foglalkoznék vele. Városatyák miért Újpesten van nyáron a legmelegebb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük