Milák Kristóf eltűnt a világ elől, az úszókapitány szerint katasztrofális lehet az állapota

sport

Sós Csaba, a medencés magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya kedd este a Sportrádió vendége volt, ahol a múlt heti rövid pályás Európa-bajnokság tapasztalatai mellett Milák Kristófra is kitért. – írja az Index.

A szakember ismét elmondta, hogy nagyon rég nem beszélt Milákkal – elmondása szerint az olimpiai bajnok sportoló fel sem veszi neki a telefont –, de úgy látja, van még remény arra, hogy az úszófenomén aranyéremmel térjen haza a párizsi olimpiáról.

„Ha vissza is tér, már biztos, hogy Párizs nem lesz olyan, mint lehetett volna. Más kérdés, hogy ha egy ilyen istenadta tehetség tényleg elkezd dolgozni januárban, és onnantól ezt teszi egészen az olimpiáig, akár még nyerhet is” – jegyezte meg.

Sós Csaba látatlanban is le meri fogadni, hogy Milák az élsportolók mércéjével mérve katasztrofális fizikai állapotban lehet most. Rámutatott, hogy az állóképesség nyolc-tíz nap után kezd elszállni, Kristóf pedig kihagyott fél évet. „A víz egy speciális közeg, abban tartózkodni, abban csúcsteljesítményt nyújtani, komplikált, összetett dolog” – fűzte hozzá.

Az úszókapitány bevallotta, fogalmas sincs, éppen mi történik Milákkal, és szerinte mások sem tudják, mivel üti el az idejét a fiatal sportoló. Hozzátette: arra utaló jel, hogy ennyire kiégett volna, hogy esetleg depressziós lenne, nem volt, számára legalábbis biztosan nem.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük