A nettó átlagbér háromszorosát is megkeresik az NB II.-es focisták

sport

A másodosztályú labdarúgó-bajnokságot vezető Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa maga büszkélkedett el egy interjúban, hogy mennyit fizetnek a játékosoknak.

„Nálunk ebben a szezonban sem emelkedett a büdzsé, biztos vagyok benne, hogy a költségvetés tekintetében nem vagyunk topcsapat az NB II.-ben. Jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ezek az alapbérek, ha a csapat jól teljesít, akkor erre jönnek rá különböző bónuszok, és szerencsére mostanában jól szerepelünk” – mondta a csakfoci.hu-nak Révész Bálint, akinek milliárdos logisztikai cége van.

Világgazdaság kiszámolta, hogy viszonyul a nyíregyházi focisták fizetése az átlagbérhez. Idén januárban a KSH adatai szerint 605 100 forint volt a bruttó átlagkereset, és a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt. A legrosszabbul kereső nyíregyházi focisták ennek a 144 százalékát vihetik haza, aki pedig 1,3 millió forintot kap havonta, az a hazai nettó átlagkereset több mint háromszorosát

Sajtóhírek szerint a magyar élvonalban az átlagos fizetési szint havi 4,5 millió forint, de volt olyan focista, aki az elmúlt idényben 24 millió forintot vihetett haza minden hónapban.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük