Orbán először győzni akar, majd megszorításokat tervez

politika

Sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor miután leadta a szavazatát a 2022-es magyarországi parlamenti választásokon. Az esemény különlegességét emelte, hogy a független sajtó képviselői is kérdezhettek a kormányfőtől. Orbán elmondta, hogy ez egy furcsa választás, a háború miatt a háború és a béke kérdése is része a kampánynak, ők a béke oldalán állnak, míg az ellenfeleik Orbán szerint olyan döntéseket hoznának, ami belesodorhatja Magyarországot a háborúba, ezért arra kéri a választópolgárokat, hogy szavazzanak a békét és biztonságot garantáló pártokra.

A választások utáni esetleges megszorításokat firtató kérdéseket Orbán azzal ütötte el, hogy előbb győzzenek és utána szembenéznek majd ezekkel a kérdésekkel is. Egy horvát újságíró kérdésére Orbán elmondta, hogy győzelemre számít, mind a parlamenti választások, mind a népszavazás tekintetében.

További kérdésekre kifejtette, hogy szerinte fair és egyenlő feltételek mellett zajlott a kampány, viszont továbbra sem volt hajlandó nyíltan, a kamerák előtt elítélni Vlagyimir Putyint és az ukrajnai orosz agressziót. Mint elmondta, Vlagyimir Putyin nem indul a magyar választásokon, így ezzel a kérdéssel nem kell foglalkozni, azt viszont hozzátette, hogy a NATO és az EU szervein keresztül Magyarország is elítélte az orosz lépéseket. A háborúval kapcsolatos magyar álláspontra vonatkozóan megkérdezték még tőle, hogy nem tart-e a V4-eken belüli elszigetelődéstől, erre azt felelte, hogy egy Európai Uniós, NATO tagállam nem tud elszigetelődni.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük