Megszavazták a fideszesek a gázembargót és Paks 2 leállítását

politika

Az Európai Parlament csütörtökön fogat el azt a határozatot, amely Ukrajna támogatásáról és Oroszország elítélésről szól – írja a 444. A határozat értelmében az Európai Tanácsnak azonnal le kell állítania a földgáz, a szén, az olaj és a nukleáris fűtőanyagok importját Oroszországból. A rendelkezés kitér a Roszatom magyarországi beruházásának azonnali leállítására is, amely a Paks 2-t is érinti. 

A csütörtöki szavazáskor az EP-ben jelen lévő összes fideszes képviselő támogatta a határozatot. Ezzel teljesen szembe mentek az Orbán által képviselt szankciós politikával, hiszen a magyar miniszterelnök  nem támogatja az energiahordozókat érintő embargót, illetve a paksi beruházás folytatása mellett állt ki. 

A fideszes EP-delegációt vezető Gál Kinga a Facebookra írt posztjában igyekezett feloldani ezt az ellentmondást. A képviselő azt írta, hogy nem értenek egyet a határozatban lévő szankciókkal, de az európai egység és Ukrajna támogatása érdekében megszavazzák.

Az ellenzékből Ara-Kovács Attila és Molnár Csaba is igennel szavazott a DK-ból, Gyöngyösi Márton a Jobbikból, és Cseh Katalin a Momentumból. A többi ellenzéki EP képviselő nem volt jelen a szavazáskor.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük