Erre bezzeg jut pénz: Kásler minisztériuma 8 milliót ad az Edda-koncertre

közélet kultúra pénz

Az ufóhívő és egyre zavarosabb gondolatokkal előálló Pataky Attila zenekarának koncertje mindenesetre olyan fontos a magyar nemzeti kultúra szempontjából, hogy Kásler Miklós nyolcmillió forint közpénzzel gondolta megtámogatni az eseményt.

Nagy koncerttel ünnepli az Edda márciusban, hogy 40 éve jelent meg az együttes első lemeze. Az Emberi Erőforrások minisztere saját támogatási keretéből is támogathat kulturális szereplőket, egyesületeket, művészeket, ebből kapott 8 milliót a P. Management Szolgáltató Kft. az Edda koncertjének megvalósítására. 

Az együttest amúgy már Balog Zoltán is támogatta, 2018-ban 6 milliót forint segítséget egy koncertre, illetve duplaalbum kiadására. Pataky Attila meg is hálálta a támogatást, a koncerten  kerítést áttörő, asszonyainkra és otthonunkra rontó ellenségekről beszélt.

Kásler szereti támogatni a jobboldaliak koncertjeit, mert 2018-ban 25 milliót adott Demjén Rózsi koncertjére, s ezzel abban az évben ő kapta a legnagyobb támogatást. Az Arénában rendezett koncert kb. 12 500 férőhelyes, az átlagos jegyár 10 ezer forint, tehát teltház esetén 125 milliót hozhat, és szépen fogytak is a jegyek. De a Rózsa Recrods Művészeti és Kulturális Kft.-nek Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter így is biztosított 25 millió forintot.

Demjén Ferenc korábban egy úszóhimnuszért kapott 5 milliót az államtól. Így sikerült:

Forrás: 24.hu, Népszava, Index, NKA
Fotó: Népszava
Video: Youtube

Címke:

1 thoughts on “Erre bezzeg jut pénz: Kásler minisztériuma 8 milliót ad az Edda-koncertre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük