Ungár Péter - LMP

Ungár Péter: Végtelenül primitív a kormány és a hozzá tartozó média

média

Az elmúlt napokban a kormányhoz közel álló médiában arról cikkeztek, hogy Donáth Anna momentumos politikus bevallotta, hogy pszichológushoz jár.

Ungár Péter, az LMP társelnöke a Facebookon fejtette ki ezzel kapcsolatos véleményét. „A magyar politika nehéz helyzetét jól jelzi, hogy az elmúlt napok leghevesebb vitája arról szólt, probléma-e, ha Donáth Anna  pszichológushoz jár” – írta a politikus, aki szerint természetesen nem probléma, erről pedig kár is többet beszélni.

„A valódi probléma az, ahogy egy ilyen rendkívül fontos kérdést a magyar politika feldolgoz. Az egyik oldalon csak az ostoba karaktergyilkosság és provokáció, a másik oldalon pedig a védekezés” – fejtette ki.

Ungár szerint az nem egy társadalmi kérdés, hogy Donáth Anna EP-képviselőként, vagy ő egy tehetős családból jövő pártelnökként igénybe veszi-e pszichológus segítségét. „A probléma az, hogy ma a társadalombiztosítás nem fedezi kellő mértékben egy pszichoterápia költségeit, ezért millióknak nincs is lehetősége ezt a döntést meghozni” – jelentette ki.

A kormánypárt és a hozzátartozó média valóban végtelenül primitív hozzáállásának a legsúlyosabb következménye az, hogy több tízezer ember van ma az országban, akik komoly problémákkal küzdenek, kérnének is segítséget, de egyszerűen ezt nem tehetik meg.

Közölte, „nekünk az a dolgunk, hogy az ő érdekeit képviseljük, márpedig őket nem nyugtatja, ha mi magunk felvállaljuk, hogy voltunk már pszichológusnál, hanem inkább dühíti”.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük