Megszentelték a Megafon Központot

média politika

A Megafon irodájának megszentelését ugyanaz a Bese Gergő atya végezte, aki korábban Orbán Viktor irodáját és a PestiSrácok, valamint a PSTV szerkesztőségét is megáldotta. A Megafon egyik propagandistája tavaly még egyik olvasójának szájbakakilásával fenyegetőzött nyilvánosan.

Media1 vette észre, hogy a Fidesz-közeli online propagandahálózat, a Megafon egyik arca, Csenge Ibolya közzétett egy fotót a Facebookon, amelyen az látszik, hogy Bese Gergő atya elment hozzájuk a Megafonhoz és megáldotta az irodát.

A Fidesz propagandáját közvetítő kormányközeli véleményvezér fotóján ő maga és a katolikus pap látszódik a Megafon megszentelt irodájának ajtaja előtt. A megszentelés egyértelmű jele, a 20+C+M+B+24 felirat is látszódik.

Ugyanez az atya járt korábban Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelitában található irodáját is megszentelni, valamint még tavaly januárban videó is készült róla, amikor a PestiSrácok és a PSTVszerkesztőségét is megáldotta. A PestiSrácok megszenteléséről készült tavalyi videón látszott az is, hogy a  PestiSrácok szerkesztőségében lévő obszcén Gyurcsány-portrénak is kijutott a szentségből és a szenteltvízből.

Magától a most felszentelt Megafontól sem idegen a vulgáris kifejezések használata. Tavaly, az Öreg Rocker nevű megafonos propagandista egy olvasójának azt írta nyilvánosan, szájbakakilná őt. Öreg Rocker ezenkívül többször megalázott nőket is emberi mivoltukban és testszégyenítő kifejezéseket használt a Fidesz politikai ellenfeleire. A Megafon nem határolódott el a botrányos megnyilvánulásoktól, vezetőjük még csak nem is reagált a kérdésünkre, amikor ezekről az ügyekről érdeklődtünk e-mailben.

A Megafon arca az a Trombitás Kristóf is, akiről korábban náci karlendítős fotó került elő. Trombitás nem kért elnézést a történtek miatt. Az őt ugyancsak foglalkoztató PestiSrácok főszerkesztője, Huth Gergely azzal igyekezett lehűteni a kedélyeket, hogy szerinte a karlendítős kép ellenére nem arról van szó, hogy Trombitás a náci ideológiák iránt vonzódna.

Címke: