Vidnyánszky Attila visszavonta lemondását

kultúra

A Nemzeti Színházban lefolytatott vizsgálat eredménye és az elmúlt hónap tapasztalatai is azt mondatják vele, akkor jár el felelősséggel, ha visszavonja a felmondását – nyilatkozta Vidnyánszky Attila, a teátrum igazgatója a Magyar Nemzetnek.

A lap csütörtöki száma felidézte: lezárult a Nemzeti Színházban november 10-én történt baleset körülményeit feltáró vizsgálat, Vidnyánszky Attila visszavonta felmondását, amit a kulturális és innovációs miniszter jóváhagyott. Az interjúban Vidnyánszky Attila – aki a két színészt, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót ért baleset miatt rögtön benyújtotta lemondását, amit azonban Csák János miniszter nem fogadott el – elmondta: a vizsgálat alapján egyszemélyi felelősség nem állapítható meg.

„A körülmények alakulásának szerencsétlen volta eredményezte a sajnálatos eseményeket. Örülök, hogy ez lett a vizsgálat eredménye, mert nagyon fájt volna, ha valamelyik munkatársamra rá lett volna égetve a közvetlen felelősség” – fogalmazott a színházigazgató. Kifejtette: a vizsgálat azt állapította meg, hogy több tényező szerencsétlen alakulása okozta a balesetet. „A színház veszélyes üzem. Nyilván az igazgató és a rendező felelőssége, hogy minimalizálja a kockázatok lehetőségét, számát, de ezeket teljesen kiiktatni nem lehet, a színészeknek pedig meg kell tanulniuk egy-egy díszletet használni” – közölte.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük