Játékközpont nyílt Újpesten

közösség

A Tél utcai Tanodában nyílt meg a gyerekek és felnőttek közös időtöltését célzó Játékközpont. A Játékközpont nem játszóház, hanem olyan hely, ahol gyerekek, felnőttek együtt játszhatnak, a közös játékkal segítik elő a képességek-, az önbizalom, és a társas-érzelmi-verbális készségek fejlesztését, és a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását. Magyarországon összesen tizenöt, Budapesten pedig három Játékközpont működik, köztük egy itt, Újpesten.

Sokféle társasjáték várja itt a családokat, de a közös játék mellett különféle foglalkozásokon is részt lehet venni. Sőt, társasjáték kölcsönzésére is lehetőség nyílik: a könyvtárhoz hasonlóan a gyerekek egy kölcsönzési lap kitöltéséért cserébe hazavihetik a nekik tetsző játékot, majd, egy-két hét múlva, ha megunták, visszahozzák és másikat vihetnek el. A kicsik így megtanulnak vigyázni a holmikra, más holmijára.

Tilos viszont számítógépes és mobiltelefonos játékokkal foglalatoskodni, a program célja részben, hogy kiszakítsa a gyerekeket (és a felnőtteket) a digitális világból és megmutassa számukra a hagyományos játék élményét, varázsát.

A Játékközpont egészen decemberig várja az érdeklődőket, havi tizennégy alkalommal a gyerekeket és a felnőtteket közösen, hét alkalommal pedig kizárólag a felnőtteket, délutánonként (a foglalkozások pontos száma és beosztása az igényeknek megfelelően módosulhat a későbbiekben). A felnőtteknek szóló foglalkozásokon az érdeklődők tematikus előadásokat hallgathatnak meg, közös beszélgetéseken vehetnek részt a szervezőkkel; szóba kerül többek között az egészséges táplálkozás, az iskola körüli kérdések, a helyi akciócsoport tagjai és a szülők közösen megbeszélik, hogyan tudnak otthon is segíteni a gyerekeknek, írja az önkormányzat.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük