Hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét

közösség

Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkára, Uzsák Katalin.

Május végétől június végéig Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között, pünkösdvasárnap kivételével. Ezeken a hétvégéken kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni.

A nyitva tartó kormányablakokról a kormanyablak.hu oldalon tájékozódhattok (vagy weboldalunkon, a hol-mi? / legfontosabak fül alatt találjátok meg a kerületi kormányablakok címét éselérhetőségeit).

Ügyintézéssel és várakozással együtt átlagosan 30-60 perc alatt intézhető el az okmánycsere, nincs szükség előzetes időpontfoglalásra, akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot – akár hétvégén, akár hétköznap -, ha a foglalható időpontok már beteltek.

Fontos tudni, hogy a vezetői engedély meghosszabbítása ügyfélkapun keresztül online is intézhető, amennyiben a háziorvos az orvosi alkalmassági engedélyt kiállította. 

A lejárt forgalmi engedélyek ügyében viszont nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell felkeresni.

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt automatikusan meghosszabbított okmány érvényessége lejár. 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük