Gálvölgyi Jánost kiengedték a kórházból

közösség

A 74 éves színész, aki május 10-én került kórházba, ezt telefonon osztotta meg Hernádi Judittal, aki az RTL Híradónak azt mondta, úgy tudja, Gálvölgyi János már otthon van. Hernádi szerint Gálvölgyi a hangja alapján jól volt, és érezhetően fel volt dobva.

Gálvölgyi János május 10-én reggel lett rosszul II. kerületi otthonában. Egyik lánya hívott hozzá mentőt, azonban az autó fél óra alatt sem érkezett meg, így gyerekei vitték be a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára. Az Országos Mentőszolgálatnál belső vizsgálat indult az eset miatt, péntekre megállapították, hogy hibásan mérlegelt a mentésirányító a segélyhívás fogadásakor, mert a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta, ennek következtében nem történt meg a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldése.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az késlekedés miatt Pintér Sándor is vizsgálatot indított, a belügyminiszter felkérte a belső ellenőrzési főosztályt, hogy visszamenőleg nézzék át a központi mentő irányító csoporthoz érkező hívások esetlapjait, és foglaljanak állást, indokolt-e a mentésirányítók továbbképzése, érzékenyítése.

Családja Gálvölgyi kórházba kerülése után öt nappal később közölte: túl van a közvetlen életveszélyen, levették a lélegeztetőgépről, önállóan lélegzik.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük