Első körben nem talált gazdára az árverésre bocsátott egykori Árpád Kórház

közösség

Lejárt a licitidőszak az újpesti Árpád Kórház üresen tátongó épületére, ami alatt nem érkezett megfelelő ajánlat az intézményre.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapján található Elektronikus Aukciós Rendszerben árverésre bocsátott, 2013-ban bezárt kórház nem kelt el a június 15-22. közötti időszakban.

Tehát az egyhetes licitidőszak lejárt, az 1,4 milliárd forintos licitáron meghirdetett épületnek még nincs gazdája. Az elektronikus licitnapló üres, ami azt jelzi, hogy nem érkezett értékelhető ajánlat a kerületünkben álló épületre.

Egy árverés maximum három szakaszból áll, ha ezalatt sem érkezik megfelelő ajánlat, új helyzettel kell számolni. Ha az első szakaszban nem érkezik érvényes vételi ajánlat, a rendszer automatikusan tovább lép az árverés következő, második szakaszába, amely az árverési hirdetmény közzétételét követő 40. napnak a végrehajtó által meghatározott, 8 és 20 óra közé eső órájáig tart. Ha a második szakaszban sem érkezik érvényes vételi ajánlat, jön a harmadik szakasz, amely az aukció kihirdetése utáni 60. napon lép életbe.

Az egykor szebb napokat látott Árpád Kórház elég romos állapotban várja új gazdáját. 2013-ban tiltakozások ellenére zárták be.

Déri Tibor arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy ismeretlen eredetű munkálatok kezdődtek a kórház területén. Információt a Kormányzati Ingatlanüzemeltetési és Beruházási Igazgatóságtól szerzett, ahol elárulták, hogy az egykori kórház területén a veszélyes kültéri- és épületrészek, valamint a belső, illetve külső kőkerítés részleges bontása, az elhalt vagy korhadt növényzet eltávolítása, a zöld növényzet fiatalítása, és a beltéri és kültéri hulladék eltávolítása zajlik.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük