Bedő Kata: Indul az „Újpesti Felhőn Szállók” Program

közösség önkormányzat

Új programot indítunk Újpesten kollégáimmal, a BRFK és a Újpesti Családsegítő és Gyermekjóléti Központ közreműködésével. – jelentette be Facebook oldalán Bedő Kata.

A Unicef arra figyelmeztetett egyik tanulmányában, hogy a világon 7 serdülőből 1 mentális betegségben szenved. A serdülők mentális problémáinak 40%-a köthető szorongáshoz és depresszióhoz. Friss hazai kutatásunk szerint a szülők kétharmada érzi úgy, hogy gyermeke nem kapott érdemi segítséget, amikor erre mentális nehézségei miatt szüksége lett volna a járványidőszakban és azt követően. – ismerteti az alpolgármester.

Erős igény jelentkezik a segítségre, ezért az Újpesti Városnapokon útjára indítjuk programsorozatunkat, ahol különböző korosztályokat érintő mindennapi kérdésekre keressük közösen a választ. A program célja egy olyan támogató közeget teremteni, amely az érdeklődők számára a későbbiekben is elérhető. Biztonságos, nyílt kommunikáció segítségével a probléma felismerése és megoldása a cél a megjelölt témakörökben. Egyénileg és csoportosan egyaránt. – derül ki a bejegyzésből.

Szombaton és vasárnap a tematikus előadásokon kívül, 10:00 órától – 18:00 óráig az Információs és mentálhigiénés sátorban várjuk egyéni beszélgetésre az érdeklődőket korosztálytól függetlenül!

10:00 órától – Tervek, célok, álmok, vágyak (korosztály független)

12:00 órától – Függőségek hálójában – internet, játék, alkohol, drog (korosztályos, 12 évtől)

14:30 órától – Kapcsolatok fogságában (korosztályos, 16 évtől)

Szeretettel várja az érdeklődőket: Varga Brigitta rendőr főtörzszászlós és Andula Zsuzsanna szociálpedagógus, diplomás ápoló – zárja sorait Bedő.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük