Már javában zajlanak az István út – Pozsonyi utca felújításának kiviteli tervezési folyamatai

Budapest Közlekedés Újpest

Ahogy arról korábban az Újpesti Hírmondó is beszámolt már, elkezdődtek az István út – Pozsonyi utca felújításának kiviteli tervezési folyamatai. A BKK bejelentése szerint a most elkezdődött tervezési munkák januárig tartanak, utána lehet kiírni a közbeszerzést. A munkálatok pedig 2024 nyarán kezdődhetnek meg.

Újpest közlekedésének az ütőere a Pozsonyi utca-István út vonala. A felújítás kezdete hamarosan elérkezik, a tervezéshez viszont fontos a helyszín ismerete – írta tegnap esti bejegyézsésénben Déri Tibor, Újpest polgármestere.

Hozzátette, fővárosi útszakaszról van szó, és az érintett szakemberek ma megnézték, hogy mi mindenre kell ügyelni. A közművektől a zöldfelületek fejlesztéséig sok szempont van, ezért ma a részterületekért felelős fővárosi kollégákkal együtt jártuk be az érintett szakaszt; a helyszínrajzok mellett ugyanis a valós állapotok is beszédesek.

Nagy léptékű fejlesztés lesz, nem csak pusztán az úttest és a járda útburkolatcseréjéről van szó. A projekt részeként egyebek mellett

  • korszerűsítik a Tél utcai csomópont és a Király utcai kereszteződését,
  • busz- és kerékpársávokat jelölnek ki a Petőfi utca és a Munkásotthon utca között, valamint
  • megtörténik a Berda József utca forgalomtechnikai rendezése is.

Kiemelte, hogy a felújítás után a Pozsonyi utca és az István út kerékpáros- és gyalogosbaráttá váljon, a jelenleginél biztonságosabb, élhetőbb legyen. Ahol kell, ott kicserélik és áthelyezik az buszmegállók utasváróit, valamint zöldfelületekkel is gazdagodik az útszakasz. A felújítással új közvetlen kerékpáros kapcsolat jöhet létre Káposztásmegyer és a Tanoda téri iskolák között – írta Déri.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük