A Lehel térig járhat a 12-es villamos

Közlekedés

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 12-es villamosjáratot úgy fejlesztené, hogy vonalát egészen a Lehel térig hosszabbítaná meg, ezért társadalmi egyeztetést indított. A kérdőívet a BKK oldalán lehet kitölteni.

A BKK társadalmi egyeztetést tart a jelenleg Angyalföld kocsiszín és Rákospalota, Kossuth utca között közlekedő 12-es villamos jövőbeli közlekedésével kapcsolatban. Budapest hosszútávú közlekedési stratégiája alapján Rákospalota és Újpest térségéből a villamosok a Lehel tér–Nyugati pályaudvar–Bajcsy Zsilinszky út–Deák Ferenc tér útvonalon érhetik majd el a belvárost, valamint Újbuda térségét, ezzel átszállásmentes és versenyképes új villamosvonalak jöhetnek létre. Ennek első lépése a 12-es villamos meghosszabbítása a Lehel térig.

A Rákospalotáról induló 12-es villamos jelenleg csak Újpestig közlekedik, nem éri el az angyalföldi térséget, a Róbert Károly körutat, a Dózsa György utat és a Lehel teret. Rákospalota és Újpest között több buszjárat is közlekedik hasonló funkcióval, a villamossal alapvetően párhuzamosan. A 12-es villamos önálló szakaszán alacsony a forgalom, a jelenlegi hálózat nem elég hatékony, a meghosszabbítás és a javuló kapcsolatok új utasok számára tehetik versenyképessé a közösségi közlekedést.

A 12-es villamost érintő változásokat 2024 őszétől tervezi bevezetni a BKK. A változásokkal kapcsolatban július 17-ig várja a közlekedésszervező a véleményeket a társaság weboldalán található kérdőív kitöltésével.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük