334 gyorshajtó és egy ittas sofőr ellen indult eljárás Budapesten

Közlekedés

A budapesti rendőrök néhány óra alatt 334 gyorshajtóval és egy ittas sofőrrel szemben indítottak eljárást – közölte a police.hu.

Mint írják, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársai, a Nemzeti Közlekedési Hatóság segítségével, 2023. október 20-án estétől másnap reggelig tartó ellenőrzés során több mint háromszáz gyorshajtót és egy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

Az ellenőrzés során a rendőrök 334 gyorshajtóról készítettek felvételt. Ebből 326 esetben közigazgatási feljelentést tettek, míg nyolc esetben helyszíni bírságot szabtak ki. A legnagyobb sebességtúllépést egy sofőr követte el, aki a megengedett 50 km/órás sebesség helyett 104 km/órás sebességgel száguldott az Üllői úton. A sofőr 117 ezer forint közigazgatási bírságra és hat előélteti pontra számíthat.

Egy sofőrt ittas járművezetés gyanúja miatt állítottak elő, miután az alkoholteszter pozitív eredményt mutatott. Az egyenruhások további szabálytalanságok miatt is intézkedtek; például engedély nélkül átalakított, forgalomból kitiltott, illetve biztonságos közlekedésre alkalmatlan jármű vezetőjével szemben. Bírságot szabtak ki kötelező felelősségbiztosítás hiánya és kanyarodási szabályok megszegése vagy gyalogos szabálysértés miatt is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket a közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük