Semjén Zsolt: „Szentkirályi Alexandra egy tüneményes teremtés”, de a Fidesz-KDNP még nem döntött a főpolgármesterjelölt személyéről

közélet

Az ATV Híradó megkérdezte a miniszterelnök-helyettest, mit szól Tarlós István kijelentéséhez, aki Szentkirályi Alexandrát javasolja kormánypárti főpolgármester-jelöltnek 2024-re.

A főváros jelenlegi helyzetéről készített interjút a közmédia Tarlós Istvánnal. A Budapestet 9 évig irányító egykori főpolgármester hosszasan értékelte Karácsony Gergely teljesítményét, de beszélt arról is, hogy a Fidesznek Szentkirályi Alexandrát kellene indítania a jövő évi önkormányzati választáson, mert ő lenne a legkevésbé megosztó jelölt. Kerestük magát az érintettet is, hogy mit szól Tarlós István kijelentéséhez, de végül nem kaptunk választ.

„Szentkirályi Alexandra egy tüneményes teremtés” – ezt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondta az ATV Híradójának, amikor arról érdeklődtünk, mit szól Tarlós István kijelenzéséhez, aki szerint a kormánypártoknak Szentkirályit kellene indítaniuk a jövő évi önkormányzati választáson főpolgármester-jelöltként.

A KDNP elnöke azt mondta: érti, hogy Tarlós miért a kormányszóvivőt tartja alkalmas jelöltnek, hiszen nyelveket beszélő, városvezetői tapasztalattal rendelkező politikus, de a pártszövetség egyelőre mérlegeli, hogy ki induljon.

„A Fidesz és a KDNP még nem döntött abban a kérdésben, hogy ki lesz a Fidesz-KDNP részéről Budapest főpolgármester-jelöltje” – mondta Híradónknak a miniszterelnök-helyettes, hozzátéve: akkor fognak dönteni, „amikor alkalmas lesz az időpont”. „Biztos lehet benne, hogy be fogjuk jelenteni a megfelelő pillanatban” – mondta Semjén Zsolt.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük