Orbán Ráhel nagyon drukkol mindenkinek, hogy tudjon talpon maradni, mert nehéz lesz

közélet

Orbán Ráhel, Orbán Viktor miniszterelnök legidősebb lánya volt a Republic Group reklámszakmai podcastja, a RePort vendége, a műsort Márton Szabolcs, a Republic Group kreatívigazgatója vezette. Orbán Ráhelt mint „az ODU gyerekbolt tulajdonosát és megálmodóját, a BDPST cégcsoport kreatívigazgatóját, a BDPST Concept ügyvezető igazgatóját” kérdezték az adásban, írja a 444.hu.

Orbán Ráhel szerint cégcsoportjuk legfontosabb feladata „az értékmentés és értékteremtés”, szeretik azokat a projekteket, melyekben régi kastélyokat vagy adott esetben régi vállalatok székházait „menthetik meg”. „Nagyon sok esetben tényleg az összeomlástól. A turai kastély esetében például szinte utolsó utáni pillanatban” – emelte ki.

Az interjú arra is kitér, hogyan vészelte át a cégcsoport az elmúlt éveket, hiszen az idegenforgalom számára ezek nem voltak könnyűek. „Érezzük, tapasztaltuk, látjuk. Minden nap foglalkozunk mi is ezekkel a kérdésekkel” – felelte Orbán. Hozzátette, hogy a Covid időszaka nagyon nehéz volt, bár ők sokaknál könnyebb helyzetben voltak. Viszont sajnos nem tudtak fejlődni. Nehéz volt az is, hogy „azon kellett agyalniuk, mi lesz azokkal az emberekkel, akik náluk dolgoznak”. Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja újabb nehéz helyzetet teremtett, ebben Orbán Ráhel szerint a legrosszabb a bizonytalanság.

Ugyanakkor bízik benne, hogy a válság kicsit helyreállítja a munkaerőpiacot a szakmájukban, bár látja ő is, hogy sokan mennek „egy országgal arrébb”. De róluk sem tud negatívan nyilatkozni, mert értékeli azokat a fiatalokat, akik szeretnének egy kicsit többet, bár szerinte sokszor sokkal rosszabb munkát vállalnak el, mint amit itthon kell csinálniuk. Viszont azt látja, hogy sokan haza is jönnek, például ő is elment külföldre, aztán hazajött, és sok jót hozott haza. „És nagyon drukkolok mindenkinek, hogy tudjon talpon maradni, mert nehéz lesz” – tette hozzá.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük