Mészáros Lőrinc is elkísérte Szijjártó Pétert Isztambulba

közélet

Szijjártó Péter Törökországba utazott, az útjára pedig Mészáros Lőrinc is elkísérte – derül ki a közösségi oldalára feltöltött fotókból. 

,,Magyarország és Törökország gazdasági együttműködése folyamatosan és dinamikusan fejlődik: kereskedelmi forgalmunk most már eléri a 4 milliárd dollárt. A török vállalatok folyamatosan hajtanak végre beruházásokat hazánkban, és a magyar vállalatok is megjelentek a török piacon” – írta a bejegyzésében a külügyminiszter. 

Szijjártó Péter szerint most egy új szintre lehet léptetni az együttműködést. A világ 15 legnagyobb közlekedési infrastruktúrával foglalkozó vállalatának egyike, a Gülermak csoport és Közép-Európa most már legsikeresebb vasútépítő vállalata, a V-Híd ma szövetségre lépnek egymással – folytatta. 

,,Hosszú ideig csak külföldi vállalatok vitték a prímet a magyarországi vasútépítési piacon, de most végre elérkezett az a helyzet, hogy van egy nemzeti bajnokunk, a V-Híd, amely külföldön is nagy nemzetközi projekteket vihet sikerre. Ezt segíti a mai együttműködés” – zárta a posztot. 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük