Kivezényelték a hidegbe a diákokat Novák Katalin köszöntésére

közélet

Körülbelül kétszáz diák várta szerda reggel Novák Katalin köztársasági elnököt a gyulai várnál – írja a Népszava, amely elment az eseményre. A lap munkatársa megkérdezte a diákokat, hogy önként jöttek-e az eseményre, a többség szerintük azt válaszolta, hogy az iskola kötelezte őket. Megkérdeztek egy pedagógust is, hogy tényleg önként jöttek-e, amire ő a beszámolójuk szerint azt kérdezte vissza: Maga szerint?

A Magyar Narancs még kedden írta meg, hogy Novák Katalin gyulai látogatására 800 diákot vezényelnek ki az iskolából. A cikkükhöz egy osztályfőnöki levelet is mellékeltek, amelyen a tanár felszólítja a szülőket, hogy a gyerekeik szerdán fél nyolcig érjenek be az iskolába, hogy közösen kimehessenek megnézni a köztársasági elnök látogatását.

A lap szerint a gyerekek többsége 20-30 percet várt a fagypont körüli időben, amire Novák Katalin megjelent. Ekkor egy őrségváltás után felhúzták a magyar zászlót, majd az elnök a kezéről elreptetett egy madarat. A teljes helyszíni beszámoló itt olvasható el.

Novák Katalin Gyulán – Fotó: Bruzák Noémi / MTVA

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük