Civilek Novák Katalinnak: „Tűnj el a közéletből és vigyél magaddal még egy embert!”

közélet

Péntekre tüntetni hívja a velük egyetértőket az Országos Közös Akarat nevű civil szervezet az úgynevezett pedofil botrány kapcsán. – írja az ATV.

Egyre nagyobb felháborodás övezi, hogy az államfő kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon volt igazgató-helyettesének, akit elítéltek, mert a volt igazgató pedofil ügyeinek az eltussolásában, kényszerítésben vett részt. Az ellenzék Novák Katalin lemondását követeli, az ügy egyik áldozata pedig szégyennek nevezte a kegyelmi döntést, és kéri az indoklás nyilvánosságra hozatalát.
 

Novák Katalintól az ATV azt kérdezte: „Megbánta-e, hogy hogy aláírta a kegyelmet, megfordult-e a fejében, hogy lemond, és kész-e megindokolni a döntését a nyilvánosság előtt?”


Novák Katalin az ATV kérdésére azt válaszolta: a pedofilok elleni szigorúbb fellépésnek, a pedofilok nyilvántartásának a bevezetésének ő volt az egyik leghangosabb élharcosa annak idején. 

Mint mondta, van egy jogszabályi rendelkezés, amely szerint az elnöki kegyelmi döntések indokolása nem nyilvános, ennek megfelelően természetes az, hogy minden kegyelmi döntés felvet kérdéseket, és adott esetben ezek megválaszolatlanok maradnak. Ez így volt az elmúlt 33 évben, és így van a világ legtöbb országában is – közölte.
 

A fenti nyilatkozatra reagált az Országos Közös Akarat nevű civil szervezet Novák és Varga Judit távozását követelve. Mint írják, aki egyetért velük, azt várják pénteken 16.00 órakor a Belügyminisztérium elé.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük