Azariah keményen üzent Dúró Dórának és a Mi Hazánknak

közélet

A zenész „felháborító” plakátot látott a francia fővárosban, amitől – megfogalmazása szerint – befosott. – vette észre a HVG.hu.

„Kedves Mi Hazánk Mozgalom! Ezt a plakátot láttam Párizsban és szó szerint befostam, annyira lesokkolt, hogy ilyen felháborító plakát létezik. (…) Köszönöm nektek, hogy otthon ilyen nem fordulhat elő” – írta Azahriah az Instagram-sztorijában. A zenész egy olyan plakátot fényképezett le, amin egy tütüt viselő férfi látható.

Azahriah ezzel valószínűleg arra utalt, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk politikusa törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását kérte Csák Jánostól a Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás tartalma miatt. Csák János kulturális és innovációs miniszter később kirúgta L. Simon Lászlót, a múzeum éléről. A miniszter arra hivatkozott, hogy L. Simon nem tudta a World Press Photo kiállításnál a „gyermekvédelmi” törvényt betartatni.

A Fidesz befolyásos embere, kultúrpolitikusa menesztésének előzménye, hogy Dúró Dóra javaslatára kitiltották a 18 éven aluliakat a múzeumból, mivel a kéek között volt olyan, amely egy LMBTQ-embereknek is otthont adó idősotthont mutatott be. A múzeum a 18+-os karikát kirakta, azonban a személyi igazolványokat a múzeum munkatársainak nincs joga ellenőrizni – nem is tették meg. L. Simon kirúgását a Mi Hazánk saját sikereként értékelte.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük