A Jobbik szerint az üresen álló ingatlanokból kellene bérlakásprogramot indítani

közélet politika

Üresen álló ingatlanok felújításával indítana állami bérlakásprogramot a Jobbik-Konzervatívok. Erről beszélt hétfőn a Fejér vármegyei Ercsiben, egy bezárt laktanya előtt tartott, az interneten is közvetített sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

Hangsúlyozta: országosan kellene felmérni azokat az egykori laktanyákat, bezárt gyárakat, ipartelepeket, amelyek rentábilisan alakíthatók át lakássá. A programmal a magyarok, ne pedig a vendégmunkások lakhatását támogassák! – fűzte hozzá.

Pártja lakhatási koncepciója szerint országosan évi öt-tízezer otthont lehetne kialakítani, és legfeljebb a piaci ár feléért bérbe adni fiataloknak, így is segítve az ország demográfiai gondjainak megoldását, a magyarok szülőföldön való boldogulását – közölte.

Kijelentette: nem reális, hogy Európa egyik legalacsonyabb bérszínvonala mellé Európa egyik leggyorsabb ingatan- és albérletár-növekedése társuljon; ennek nagyon negatív üzenete van minden magyar családos és minden magyar fiatal felé. A Jobbik szerint azzal is lehetne fejleszteni a vidéki településeket, hogy támogatják azok odaköltözését, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy Budapesten vásároljanak vagy béreljenek ingatlant.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük