30-30 millió forintos végkielégítéssel távozik a kormányból Süli János és Mager Andrea

közélet

Hat havi illetményüknek megfelelő végkielégítéssel távozhat az a négy miniszter, aki nem kapott szerepet az új kormányban, írja a kormánytagok jogállásáról szóló törvény alapján a 24.hu.

A két tárca nélkül miniszter, Süli János és Mager Andrea az eddigi havi 5 millió forintos fizetésük után 30-30 millió forintot kapnak hamarosan kézhez. Mint a lap írja, ekkora összeget még soha nem fizettek ki távozási pénzként egyetlen kormánytagnak sem.

A 24.hu számításai szerint a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszterként dolgozó Süli 2017 óta már 250 millió forintnyi fizetést kaphatott, pedig az erőmű bővítése nem áll szinte sehogy. Mager Andrea az állami vagyonért felelős tárca nélküli miniszter volt, az ő posztja is jogutód nélkül szűnik meg.

A két tárca nélküli miniszter fizetését amúgy 2018 augusztusában emelték meg 1,1 millió forintról 5 millió forintra, hogy igazodjon az általuk irányított állami cégek és intézmények vezetőinek fizetéséhez. A többi miniszter fizetése most sem éri el a 2 millió forintot, ezért Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének és Benkő Tibor honvédelmi miniszternek 11,9 millió forint végkielégítés jár az 1 millió 979 ezres miniszteri fizetésük után.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük