Varju László: Örömmel fogadtam az Újpesti Klímastratégiát

környezet politika Újpest

Varju László sajtótájékoztatót tartott, melyen örömmel fogadta az uniós forrásból létrejövő Újpesti Klímastratégiát, melynek céljai között szerepel az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, a szén-dioxid elnyelő kapacitások növelése, valamint az Újpesten élők környezet- és klímatudatos szemléletének javítása.

Kerületünk országgyűlési képviselője elmondta továbbá, hogy ugyanezt a célt szolgálja majd, ha 2022 után újraindításra kerül a Fidesz által leállított panelprogram, melyet kiterjesztenek a társasházakra is, méghozzá önrész nélkül, teljes mértékben uniós forrásból finanszírozva.

„Itt az ideje, hogy a magyar sokak ne akkor halljanak az uniós pénzekről, amikor este megnézik a híradót, hogy melyik politikus mennyit lopott, hanem érezzék a saját bőrükön, lakhatásukon, körülményeiken, hogy az EU nekik, teljes jogú európai polgároknak segít. Ezek az emberek akkor fogják ezt érezni, ha a felújított, korszerűsített panel- és társasházakban sokkal kevesebbe kerül majd a fűtés és hűtés, nem mellesleg mindez környezetbarát módon valósul meg.” – fogalmazott a képviselő.

„Újpest tehát az uniós forrásnak köszönhetően folytatja a harcot a klímaváltozás ellen, de nem állunk meg itt. Tovább dolgozunk egy XXI. századi, európai Újpestért az önkormányzattal és az Európai Unióval karöltve.” – zárta mondandóját Varju László.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük