Séta a Farkas-erdőért és Újpest zöldterületeiért

környezet Újpest

Közös petíciót fogalmazott meg a Sétáló Budapest 19 és az UPK Újpestiek Közössége Egyesület, melynek keretében augusztus 15-én csütörtökön este 18:00 órától egy rövid sétára invitálják az újpestieket.

Mint a petícióban írják: „Az utóbbi években többször fordult elő, hogy az itt lakók kérdéseit és aggályait Újpest helytartói semmibe vették, hangulatkeltésnek, hőzöngésnek vagy pártkampánynak bélyegezték, illetve figyelmen kívül hagyták, végül minden nagy területű fakivágással és zöldterület csökkentéssel kapcsolatos projekt megvalósult Káposztásmegyeren a lakosság tiltakozása ellenére az újabb és újabb építkezések érdekében.” Majd úgy folytatják, hogy legutóbb a lakosság igényeinek teljes semmibevételével íjászközpontot akarnak létesíteni hatalmas zöldterület kiirtásával, miközben az itt élő több ezer gyerekre jutó egyetlen ingyenes sportpálya felújítására és kibővítésére nem volt pénz a lakossági aláírásgyűjtés ellenére sem az elmúlt 10 év során.

Még megmaradt értékes zöldterületeink, így a páratlan Farkas-erdő jelenlegi állapotának védelme közös érdekünk,ezen értékek a védelme közös ügyünk: Káposztásmegyeré, Újpesté és egész Budapesté is.” – áll a dokumentumban.

Petíciójuk célja, hogy az Újpesti Önkormányzat és a káposztásmegyeri részönkormányzat az itt élők évek óta tartó folyamatos félre-, és nem tájékoztatása után végre teljes körű bevonásukkal döntsön kerületünk egyik legnagyobb értékének, a kivételesen nagy kiterjedésű Farkas-erdőnek és a Káposztásmegyeren még meglevő zöldterületek sorsáról, és őrizze meg azokat jelenlegi állapotában.

A séta tehát holnap 18:00 órakor kezdődik egy szimbolikus helyről, a Káposztásmegyer II-re tervezett evangélikus templom helyszínéről, Sárpatak utca 14. előtti parkolóból. Az séta a Megyeri út – Homoktövis utca körforgalomig tart, mely szintén egy szimbolikus helyszín, ugyanis egyik részére ötvenlakásos társasház, a másik részére, a Farkas-erdőből területet kiszakítva íjászközpontot kívánnak létesíteni.

Kép: Facebook

Címke:

2 thoughts on “Séta a Farkas-erdőért és Újpest zöldterületeiért

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük