Tiborcz István kiakadt a „Tiborcz-adó” kifejezés miatt

Budapest gazdaság

A miniszterelnök veje, a Tiborcz „nem közszereplő” Tibor el akarja tüntetni az internetről valamennyi Tiborcz-adóval kapcsolatos tudósítást. Most a 444.hu-t támadta be egy ügyvédi felszólító levéllel.

Karácsony Gergely még június végén tartott sajtótájékoztatót Tiborcz István háza előtt, és egy csekket tett ki a kapuba Tiborcz-adó felirattal. Ezt az adót Karácsony tervei szerint az 500 millió forintnál nagyobb értékű ingatlanokra vetnék ki, és a befolyó pénzt bérlakások építésére fordítanák.

Forrás: Párbeszéd Magyarországért

A sajtótájékoztató után Tiborcz István az Indexnek mondta el, hogy beperli Karácsonyt az elnevezés miatt, mire Karácsony a következőket posztolta ki a Facebook oldalára:

Tiborcz István:

  • a miniszterelnök lányának férje;
  • aki az elmúlt években az ország egyik leggazdagabb vállalkozója lett;
  • vagyonának egy részét állami megbízásoknak köszönhetően szerezte;
  • (köztük olyanoknak, amikben az unió csalás elleni hivatal szerint felmerül a szervezett visszaélés gyanúja)
  • Tiborcz rendszeresen vesz részt politikai eseményeken;
  • és szerepel saját elhatározásából üzleti ügyeivel és magánéletével is a nyilvánosságban

így a 444.hu megítélése szerint közérdekű az ellenzék főpolgármester-jelöltjének a háza előtt, részben az ő vagyonosodásának körülményeivel foglalkozó sajtótájékoztatója, amiről szabadon beszámolhatnak.

Úgyhogy mindenki ismerje meg a Tiborcz-adót, melyet Karácsony Gergely, Tarlós István kihívója vezetne be, csak 500 millió forint feletti értékű ingatlanokra vetne ki, és bérlakásépítésre fordítana. Becslések szerint a Tiborcz-adóból befolyó összeg évente körülbelül 100-200 bérlakás építését tenné levehővé csak Budapesten!

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük