DK: Csat az árnyékkormány állíthatja meg a gazdaság további hanyatlását

gazdaság politika

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint csak a Dobrev Klára EP-képviselő vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulata állíthatja meg a magyar gazdaság további hanyatlását a kormányváltás után – ismertette a párt álláspontját a DK szóvivője szerdai online sajtótájékoztatóján.

Barkóczi Balázs azt mondta, hogy a KSH és az Eurostat lesújtó híreket közölt a magyar gazdaság „válságos állapotáról”. A kormány „megszorításai miatt” hatalmasat zuhant az ipari termelés, az áremelések miatt „brutálisan visszaesett” a kiskereskedelmi üzletek forgalma, ráadásul tavaly több tízezer magyar lett munkanélküli a recesszió és az EU-n kívüli vendégmunkások miatt – fogalmazott az ellenzéki képviselő.

A Demokratikus Koalíció a „megszorítások” és áremelések helyett bér- és nyugdíjemeléseket, alulfizetett vendégmunkások helyett jól fizetett magyar dolgozókat, a külföldi nagyvállalatok pénzelése helyett államilag támogatott magyar vállalkozásokat, a „milliárdos elit kiszolgálása” helyett pedig igazságos Magyarországot akar – foglalta össze mondanivalóját Barkóczi Balázs.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük