Az Európai Parlament határozatot fogadott el arról, hogy Orbán Viktor rendszere nem jogállam

Európai Unió Kormány politika

Az Európai Parlament csütörtökön egy olyan határozatot fogad el, amely szerint „Orbán rendszere nem jogállam, a rendszer lényege a korrupció” – mondta online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke. Molnár Csaba hozzátette, pártja EP-képviselői megszavazzák a határozatot. A politikus mindezzel arra utalt, hogy az EP csütörtökön voksol a feltételességi rendelet és a helyreállítási alap forrásainak lehívását lehetővé tevő magyar terv értékeléséről.

Az EP-képviselő azt állította, hogy a kormány soha nem látott bajban van, mert az Európai Unió pénze nélkül a magyar gazdaság az összeomlás szélére került. Orbán Viktor miniszterelnök ezért mindent elkövet, hogy megszerezze az uniós támogatásokat, amihez azt kellene bizonyítania, hogy „véget ért az a kormányzati korrupció, amit 12 éve látunk és Magyarország majd újra jogállam lesz” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

A kormányfő erre a célra „látszatintézkedések egész sorát vezeti be„, amelyek a jogállamot nem, de annak látszatát talán megteremthetik az Európai Bizottság szemében – mondta Molnár Csaba. Egyúttal hangsúlyozta, hogy ezekre az intézkedésekre és törvénymódosításokra a DK képviselői már nemmel szavaztak az Országgyűlésben.

Csak az Európai Ügyészséghez való csatlakozás lenne a garancia arra, hogy az uniós pénzek a magyar emberekhez, vállalkozásokhoz, önkormányzatokhoz kerüljenek – jelentette ki.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük