DK: Orbánék ne büntessék az önkormányzatokat, mert azok jól spóroltak a gázzal

energia gazdaság önkormányzat

Szaniszló Sándor szerint a Fidesz szemet vetett az önkormányzati energiacégekre.

Hiába kezdtek el spórolni az ellenzéki vezetésű önkormányzatok, az állami MVM kötbért fizettetne velük a fel nem használt gáz után — mondta hétfői sajtótájékoztatóján Szaniszló Sándor, a DK önkormányzati ügyekért felelős árnyékminisztere.

Az Orbán-kormány előbb spórolásba hajszolta az önkormányzatokat, az önkormányzati intézmények bezárását okozva ezzel az egész országban, majd megbüntette a spóroló önkormányzatokat, amelyeknek ugyanúgy ki kell fizetniük a felhasznált gázt, csak nem gázszámla, hanem kötbér formájában

— jelentette ki Szaniszló.

Az árnyékkormány szerint az MVM-nek el kell engednie a kötbért, a többi városra pedig ki sem szabad ilyet szabni — jelentette ki az önkormányzati árnyékminiszter. Hozzátette: világraszóló botránynak tartja, hogy az Orbán-kormány azért bünteti az önkormányzatokat, mert jól spóroltak, és a fel nem használt gázért is pénzt kérne a kabinet.

Szaniszló elmondta: az árnyékkormány támogatná az önkormányzati távhőcégeket, mert szerintük a kormányzati büntetések által ezen cégek fognak bajba jutni. Szerinte az árnyékkormány nyújtja az egyetlen esélyt arra, hogy kikerüljenek az önkormányzatok a megdrágult energia miatti rezsiválságból.

A politikus kijelentette: politikai és gazdasági haszonszerzésből bünteti az önkormányzatokat a kormány. Példaként említette Miskolcot és Szegedet, amely települések távhőcégeit Szaniszló szerint szívesen megszerezné a kormány és gazdasági köre. A polgármester szerint ehelyett inkább el kellene engedni a településekre kiszabott büntetéseket.

Címke:

1 thoughts on “DK: Orbánék ne büntessék az önkormányzatokat, mert azok jól spóroltak a gázzal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük