Koronavírus: Dániában április közepén elkezdhet helyreállni az élet

egészség koronavírus Külföld

Dánia húsvét után fokozatosan lazíthat a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú intézkedéseken, amennyiben a jelenlegi pozitív tendencia folytatódik és a lakosság az elkövetkező két hétben észszerű viselkedésével útját állja a kór terjedésének – mondta Mette Frederiksen dán miniszterelnök.

Az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) szembeni intézkedések hatásosnak bizonyultak. A kormányfő szerint úgy tűnik, hogy a fertőzés lassabban terjed Dániában, mint amitől eleinte tartottak.

Frederiksen hozzátette, hogy mindez óvatos optimizmusra ad okot. Mint mondta,

a dánoknak ugyanakkor be kell rendezkedniük arra, hogy a határok egyelőre zárva maradnak.

Frederiksen a múlt héten húsvét végig meghosszabbította az intézkedéseket. A hétvégén Facebook-oldalán arról írt, hogy reméli, nem vesz majd igénybe hónapokat, míg Dániában az élet lassan visszatérhet a szokott kerékvágásba.

Hétfő estig több mint 2500 fertőzöttet és 77 halálesetet jelentettek Dániából. Hírügynökségek szerint a fertőzések valós száma jóval magasabb lehet.

Dánia viszonylag korán reagált szigorú intézkedésekkel a járványra. Március 14-én lezárta határait. Bezáratták a többi között az iskolákat, az óvodákat, az éttermeket, a kávézókat és a szabadidőközpontokat. Megtiltották, hogy tíznél többen gyülekezzenek a köztereken.

Forrás és fotó: 24.hu

HIRDETÉS

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük