Egyre többet büntetnek a rendőrök Budapesten a korlátozások miatt

egészség koronavírus rendőrség

Újabb 11 fertőzöttel 744-re emelkedett hazánkban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. A Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfő reggel közölt adatai szerint a járványnak újabb 4 halottja van. A halottak száma 38-ra nőtt. Eddig 67-en épültek fel a betegségből.

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján Kiss Róbert elmondta, a rendőrség folyamatosan ellenőrzi a közterületeket, és az a tapasztalat, a jó idő beálltával sokkal nagyobb számban járnak ki az emberek. 4292 rendőri intézkedés volt a kijárási korlátozással kapcsolatban, 3102 végződött figyelmeztetéssel, és 532 esetben szabtak ki helyszíni bírságot.  648 esetben pedig feljelentéssel éltek. 

A RENDŐRI INTÉZKEDÉSEK SZÁMA VASÁRNAP A DUPLÁJÁRA EMELKEDETT BUDAPESTEN

az előző naphoz képest. Összesen 614 esetben intézkedtek a budapesti rendőrök a kijárási korlátozás nem betartása miatt.

A friss kormányrendeletben, amiben felfüggesztették a parkolási díjak fizetését, az is szerepelt, hogy a korábban személyes megjelenéshez kötött eljárásoknál telekommunikációs eszközöket használjanak. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy három hónapra fel kell függeszteni az adott eljárást, mondta Kiss.

A hétfő reggeli adatok szerint 14 325 hatósági házi karantén van, és több mint 112 ezer ellenőrzést hajtott végre a rendőrség.

Müller Cecília elmondta, nem szabad, hogy a parkolás térítésmentessé tétele lazítást jelentsen, ez az intézkedés csak azt a célt szolgálja, hogy minél kevesebbeknek kelljen igénybe venni a tömegközlekedést. Nagyon sok lett az autó a fővárosban, mondta, de kérte, lehetőleg ugyanúgy maradjon otthon mindenki, mint eddig.

Müller elmondta, hogy két súlyos betegnél is van remény a gyógyulásra, ők korábban lélegeztetőgépen voltak, de annyit javult az állapotuk, hogy le lehetett venni őket róla.

Az országos tisztifőorvos ma külön felhívta a figyelmet a szociális intézményekben dolgozó ápolókra, nővérekre és személyzetre, egyben megköszönte áldozatos munkájukat. Hozzátette, hogy az egészségügyi dolgozók mellett a szociális területen dolgozókra többletteher hárul. A jobb munkamegosztás miatt úgy alakították át a munkaidejüket, hogy a 24 órás műszak után 48 órás pihenőidő jön.

Forrás: MTI, koronavirus.gov, Index
Fotó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük