A vidéki nyitás miatt nem lett több fertőzött

egészség koronavírus közélet

Újabb 39 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19) Magyarországon, ezzel 3380 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg, ismertette a csütörtöki adatokat Müller Cecília országos tisztifőorvos.

EZZEL 436 FŐRE EMELKEDETT AZ ELHUNYTAK SZÁMA, 1169-EN PEDIG MÁR GYÓGYULTAN TÁVOZTAK A KÓRHÁZBÓL. AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA 1775 FŐRE CSÖKKENT.

Az aktív fertőzöttek 59 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 59 százaléka budapesti vagy Pest megyei. Müller szerint örvendetes, hogy jelenleg 658 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, és 49-en vannak lélegeztetőgépen.

A JÁRVÁNY MÉRSÉKLŐDIK HAZÁNKBAN ÉS MOST EGY CSÖKKENÉSNEK VAGYUNK TANÚI, BIZONYOSAN KIJELENTHETŐ, HOGY A VIDÉKEN ALKALMAZOTT NYITÁS NEM EREDMÉNYEZETT FERTŐZÉSI TÖBBLETET

– mondta a tisztifőorvos.

29 kórházba érkeznek újabb védőeszközök, közölte Kiss Róbert alezredes az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján, ahol a házi karantén applikációról és a vírusradar alkalmazásról is beszélt.

11 EZERNÉL IS TÖBBEN VANNAK JELENLEG HATÓSÁGI HÁZI KARANTÉNBAN, MONDTA EL AZ ALEZREDES.

JELENLEG 658 KORONAVÍRUSOS BETEGET ÁPOLNAK KÓRHÁZBAN, ÉS 49-EN VANNAK LÉLEGEZTETŐGÉPEN.

Az Index ezt a kérdést küldte el az Operatív Törzsnek: Miben változtat a rendőrség a rémhírterjesztés gyanújával folytatott ügyekkel kapcsolatos gyakorlatán? Miután az eddig eljárásaik a rendőrség személyes Facebook-oldalakra posztolt vélemények miatt járt el, és vont eljárás alá embereket rémhírterjesztés gyanújával, ilyen alapon Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő nagy nyilvánosság előtti „téves értelmezése” a budapestiek vidékre utazásáról, vagy éppen Gulyás Gergely szintén nagy nyilvánosság előtt tett kijelentése a kormányinfón tartózkodók fertőzési és fertőződési lehetőségeiről szintén rémhírkeltésnek minősülhetnek?
Választ nem kapott.

Forrás: Index
Fotó: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük