A szakrendelők államosításával a teljes járóbeteg-ellátás össze fog omlani

Budapest egészség

Március 9-én levelet kaptak a magyar polgármesterek, amelyben az országos kórházi főigazgató jelezte: államosítani szeretnék a járóbeteg szakellátást is. Bár a hivatalos tájékoztatásban a szakellátás harmonizációja szerepel indokként, valójában a gyógyításra szánt támogatások további csökkentése lehet a valódi cél ezzel a lépéssel – mondta el Szaniszló Sándor, a Demokratikus Koalíció fővárosi frakciójának vezetője.

A Demokratikus Koalíció budapesti frakcióvezetőjeként mindent meg fogok tenni, hogy a kormány ne vehesse el tőlünk a járóbeteg szakellátást. Ha államosítják a rendelőket, azzal tönkre is teszik őket, mert ha nem az önkormányzat felel értük, az egész rendszer össze fog omlani.

– mondta el a XVIII. kerület polgármestere.

A megállíthatatlanul növekvő várólisták immár napi szinten veszélyeztetik a betegek egészségét, ezért a kormánynak inkább az egyre súlyosabb orvos- és szakápolóhiány enyhítésén kellene dolgoznia, és nem még tovább növelni a helyzet súlyosságát – tette hozz. Az Árnyékkormány szerint minden embereknek joga van a minőségi betegellátáshoz, és nem hagyhatjuk, hogy a kormány még jobban tönkre tegye az egészségügyet. Ezért mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy minden magyar európai szintű egészségügyben gyógyulhasson – írta közleményében.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük