Tarlós István szerint Szentkirályi Alexandra a legalkalmasabb főpolgármester-jelölt

Budapest közélet

Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere, nyilatkozatot tett a Metropolnak, amelyben kifejtette, hogy Szentkirályi Alexandra a legalkalmasabb jelölt a főpolgármesteri posztra. Tarlós szerint a főpolgármesteri tisztség rendkívül összetett feladatokat ró a betöltőjére, melyhez széleskörű tudás és tapasztalat szükséges. Ezen kritériumok alapján ő Szentkirályi Alexandrát tartja a legmegfelelőbb választásnak.

Tarlós kritikával illette a jelenlegi főpolgármestert, Karácsony Gergelyt, mondván, hogy bár sokat ígér, keveset tesz meg ígéretei teljesítése érdekében. Ezzel szemben Vitézy Dávidot, egy másik jelöltet, kiváló memóriájáért dicsérte, de megjegyezte, hogy szakmai tudása inkább csak egy területre korlátozódik.

Az interjú során Tarlós István kiemelte Szentkirályi Alexandra városvezetői tapasztalatait, széles látókörét és jelentős lobbierejét. Szerinte egy jó főpolgármesternek rendelkeznie kell arányérzékkel, határozottsággal, józansággal, jó fellépéssel és szenzibilitással, valamint képesnek kell lennie együttműködni azokkal az erőkkel, amelyektől az önkormányzat mozgástere függ. Tarlós úgy véli, hogy ezek a tulajdonságok Szentkirályi Alexandrában megvannak, ellentétben más jelöltekkel.

A korábbi főpolgármester elmondása szerint Szentkirályi Alexandra nemcsak szakmailag, de emberileg is kiválóan alkalmas a feladatra, hiszen köztük egyfajta apa-lánya kapcsolat alakult ki az évek során. Tarlós István bár nem kíván aktívan részt venni a kampányban, készen áll tanácsokkal és támogatással segíteni Szentkirályit, ha arra szükség lenne.

Végezetül Tarlós István kitért arra is, hogy Szentkirályi Alexandra ellen irigykedés mutatkozik bizonyos körökben, különösen a női politikusok és Karácsony Gergely hívei között. A korábbi főpolgármester azonban ezt az irigykedést ostobaságnak tartja, és kiáll Szentkirályi Alexandra mellett, mint aki fiatal kora ellenére is méltó a főpolgármesteri pozíció betöltésére.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük