Renge Zsoltnak elment az esze: az ávósokhoz hasonlította az ellenzéki politikusokat

Budapest

Az államtitkárok „még csak” brüsszeleztek az 1956-os forradalom vasárnap délutáni megemlékezésein, az igazán erős mondatokra estig kellett várni. Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke és Renge Zsolt, a Fidelitas budapesti elnöke pedáns diák módjára igyekezett felmondani a propaganda minden jelmondatát.

„Szomorúan láthatjuk, hogy Európa békés fejlődését éppen a kontinens egységéért felelős brüsszeli bürokraták veszélyeztetik a legjobban”

– mondta Láng Zsolt fideszes országgyűlési képviselő a budapesti Fidesz és a Fidelitas közös 1956-os megemlékezésén a Kossuth téren. Arról is beszélt, hogy a magyar közélet is hangos az egyre durvább „neomarxista” kirohanásoktól, és Gyurcsány Ferenc ma is engedné, hogy gumilövedékekkel lőjenek a rendőrök a tüntetőkre, mint 2006-ban, „hisz feleségével minden megszólalásban helyesnek tartják az akkori rendőri brutalitást.”

Láng szerint 1956-ban „a nemzeti szuverenitás közös akaratában” munkások és értelmiségiek együtt fogtak fegyvert az önkény ellen, hogy kivívják a helyünket a független és demokratikus országok körében.

A világot azonban ma újabb feszültségek és háborús konfliktusok terhelik. A Fidesz képviselője úgy fogalmazott: sajátos fintora a sorsnak, hogy azok a honfitársaink, akik 56-ban nyugaton kerestek menedéket, ma választott hazájukban nagyobb fenyegetettségben élnek. Akkor egy kommunista hatalom jelentettek veszélyt számukra, ma a háborúk hatásai, az illegális bevándorlók tömegei, a terrorcselekmények és a magánélet önrendelkezésének erőszakos befolyásolása keltenek félelmet.

Renge Zsolt, a Fidelitas budapesti szervezetének elnöke arról beszélt, 67 éve a Kossuth téren karhatalmisták lőttek a tömegbe, ám ennek ellenére soha nem látott egységbe kovácsolódott a magyar nemzet. Ma is vannak olyanok szerinte, akik a nemzet érdeke ellen dolgoznak.

„56-ban ezek a tetőről tüzelő ávosok voltak, most pedig azok a külföldi álcivil szervezetek pénzén kitartott, mindezért hazájukat bármikor elárulni képes balliberális politikusok, akik nemcsak itthon, hanem még Brüsszelben is a magyarok ellen dolgoznak”.

„Nem elég tehát a kívülről jövő elnyomás ellen küzdenünk, az őrültebbnél őrültebb globalista ideológiák (…) hazai helytartói ellen is védekeznünk kell” – folytatta a Fidelitas politikusa, de beszédéből a békepártiság szajkózása sem maradhatott természetesen ki. Csakúgy mint 1956-ban, ma is forrong a világ szerinte, ám ebben a helyzetben csak a béke lehet a célunk, „mert a békét mindig a magyarok nyerték meg”.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük