Meddig kell fenntartani a korlátozásokat a fővárosban?

Budapest egészség koronavírus

Az enyhítések után „nagyon lazák lettek az emberek”, ám a lazítás nem azt jelenti, hogy nem kell betartani az előírásokat és a szabályokat – mondta Jakab Ferenc virológusprofesszor az ATV Heti Napló című műsorában.

– Amíg a vírus bárhol felütheti a fejét, a szabályok nem betartása nagyon nagy kockázatot jelent – mondta Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézetének docense. A virológus úgy látja, hogy a kormány intézkedései időben történtek, és az emberek viselkedése sokat segített abban, hogy a járvány alacsony szinten maradjon Magyarországon, de nyomatékosította: még nincs vége a járványnak.

A Semmelweis Egyetem tömegtesztelés-programját jó programnak tartja, nagyon komoly tudományos és járványügyi eredményeket tudnak elérni belőle. A professzor csodálkozna azon, ha a következő légúti fertőzéses szezonban ne térne vissza a koronavírus.

Jelenleg azonban ő enyhítene a budapesti korlátozásokon, de csak úgy, ha mindenki betartja az előírt szabályokat és javaslatokat.

Forrás: atv.hu
Fotó: Napi.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük