Karácsony: Kilenc százalékkal csökkentek a dugók Budapesten 2019 és 2022 között

Budapest

A TomTom navigációs rendszerek műszeres mérései szerint 2022-ben Budapesten 9%-kal kevesebb időt töltöttek az autóval közlekedők torlódásban, mint 2019-ben. – közölte Karácsony Gergely csütörtök délelőtt Facebook-oldalán. A főpolgármester hozzátette: az európai fővárosok közül csak Pozsonyban mérséklődtek ennél nagyobb arányban a dugók.

KARÁCSONY GERGELY FACEBOOK-OLDALA

A posztban továbbá jelezte: Tarlós István második főpolgármesteri ciklusában viszont meredeken növekedett a kényszerűen eltöltött várakozási idő Budapesten. Karácsony szerint „az akkori városvezetés elhitette a budapestiekkel, hogy korlátok nélkül autózhatunk a városban, ennek meg is lett az eredménye: hosszú kocsisorok a forgalmas útszakaszokon”.

Ezzel szemben mi elsősorban fenntartható alternatívát biztosítunk az autózás mellé: megfizethető és versenyképes közösségi közlekedést, biztonságos és komfortos biciklizést, és egyre több helyen, megfelelő környezetben történő gyaloglást

– fogalmazott. Egyúttal hangsúlyozta, hogy a dugók számát sok más körülmény is befolyásolja, de hazugságnak tartja az autózást propagálni egy modern nagyvárosban a városlakók számára. „Ahogy az is hazugság, hogy egyre több dugó lenne Budapesten”, szögezte le.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük