Karácsony Gergely: A Fidesz ma felállította a politikai elvtelenség világcsúcsát

Budapest politika

Miután a Fidesz kedd este megszavazta a Mi Hazánk javaslatát a budapesti választási szabályok módosításáról, Karácsony Gergely is reagált a Facebookon.

A főpolgármester azt írta, az új szabályokkal együtt is meg fogják verni a Fideszt Budapesten, mert „ez a város nemet mond azokra, akik úgy váltogatják az elveiket, mint más az alsógatyáját”.

„Jogállamban az ország szuverenitása, a nép szuverenitását jelenti, nem a kormányét. Jogállamban a törvény nem a hatalmat védi az emberektől, hanem az embereket a hatalomtól. Jogállamban a kormány jó kormányzással, az emberek bizalmát kiérdemelve akar hatalmon maradni, és nem azzal, hogy manipulálja a választási szabályokat, ellehetetleníti a kritikus hangokat és a politikai riválisait”

– írta a politikus.

Karácsony szerint a Fidesz ma felállította a politikai elvtelenség világcsúcsát, mivel az új törvény értelmében „olyan rendszert csináltak az ellenzéknek Budapesten, amivel a választók többségének támogatása sem feltétlenül biztosítja az egyszerű többséget sem a Fővárosi Közgyűlésben”. Szerinte ez a kormány négy éve tartó Budapest-ellenes politikájának az újabb fejezete.

A posztja végén Karácsony bejelentette, hogy tárgyalni hívja a négy évvel ezelőtti győztes ellenzéki pártok vezetőit, hogy megállapodjanak az indulásukról a jövő nyári önkormányzati választásokon.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük