Este 8 óra után már csak az első ajtón lehet majd felszállni a buszokra Budapesten

Budapest Közlekedés

Péntektől hétköznap estékre is kiterjeszti az elsőajtós felszállási rendet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) – közölte a társaság kedden. A tájékoztatás szerint fokozatosan vezetik be, hogy este nyolc óra után a fővárosban közlekedő buszokon és trolikon a járművezetők a felszálláskor ellenőrzik az utazási jogosultságok meglétét. 

Az írták, hogy az intézkedést szakaszosan léptetik életbe, a tervek szerint március közepétől már valamennyi buszra és trolira – a Rákóczi úton közlekedő járatok bizonyos szakaszainak kivételével – hétköznap este, illetve hétvégén és ünnepnapokon csak az első ajtónál lehet felszállni. 

Az új esti felszállási rendet péntektől a 11-es, a 182-es és a 184-es buszon, valamint a 70-es, a 74-es és a 78-as trolibuszon vezetik be. A 110-es és a 112-es busz esetében csak a budai szakaszon lép életbe az elsőajtós felszállás. Bosnyák tér és a Március 15. tér közötti pesti szakaszon továbbra is minden nap, minden időszakban az összes ajtót lehet le- és felszállásra használni – ismertette a részleteket a társaság. A bevezetés időszakában hétköznap esténként a járművezetők mellett a BKKutaskoordinátorai is segítik a közlekedőket a felszállási renddel kapcsolatban.

A BKK közlése szerint az utasok gyorsan megszokták az elsőajtós felszállást és pozitívan ítélik meg annak hatását, nevezetesen, hogy növekedett az utasok biztonságérzete, illetve a becsületesen, jeggyel vagy bérlettel utazók érdekeit szem előtt tartva könnyebben kiszűrhetők a bliccelők. Hozzátették, hogy a kezdeti időszakban előforduló hosszabb felszállási idő is jelentősen lerövidült mára, az ügyfelek hozzászoktak, hogy időben előkészítsék utazási okmányaikat, és ne álljanak meg az első ajtó közelében, hanem a járművek belső részén foglaljanak helyet.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük