Portik Tamást életfogytiglanra, Gyárfás Tamást 7 évre ítélték Fenyő János meggyilkolása miatt

bíróság

A Fővárosi Törvényszék 7 év fegyházra ítélte Gyárfás Tamás producert, Portik Tamás élfogytig tartó börtönbüntetést kapott.. A felbújtó Portik 20 év után, a bűnsegéd Gyárfás a büntetése letöltésének négyötöde után kerülhet feltételesen szabadlábra. Az ítélet nem jogerős. – írja a 444.hu.

Gyárfás Tamás médiavállalkozót azzal vádolták, hogy először Tasnádi Pétert bízta meg üzleti riválisa, Fenyő János megölésével. Tasnádi ugyan átvett egy nagyobb összeget ezért, de a merényletet nem szervezte meg, Gyárfás – a vád szerint – ezután Portikra bízta Fenyő likvidálását, amelyet 1998. február 11-én hajtott végre a számos akkori, alvilági leszámolás ügyében már jogerősen elítélt szlovák Jozef Rohác. Az érintettek tagadják a vádakat. – olvasható a cikkben.

A Fenyő-gyilkosság ügyében négy évnyi tárgyalássorozat után eredetileg tavaly novemberben hirdetett volna ítéletet a Fővárosi Törvényszék, de Portik Tamás akkor jelezte: meghatalmazott védőjével felbontotta a szerződését. Az ügyészség szerint a vádlott azért válik meg folyamatosan a védőitől – összesen heten védték a perben –, hogy ezzel hátráltassa az eljárást. – írja a portál.

Az utolsó szó jogán Gyárfás arról beszélt az egy héttel ezelőtti tárgyalási napon, hogy a gyilkossághoz nem volt köze, riválisa halála az ő életét is tönkretette. Felmentését kérte, és abban bízik, hogy egy későbbi ítélet helyreállítja majd a becsületét.

Portik szintén az utolsó szó jogán koncepciós eljárásnak nevezte a vele történteket. Fenyő valódi ellenfele szerinte Princz Gábor, az egykori Postabank vezetője, nem pedig Gyárfás volt.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük