Ha hiányzott volna, itt a legújabb koronavírustörzs: a szuperomikron

egészség

Egy „rendkívül fertőző” koronavírustörzs jelent meg, és a felügyelet adatai szerint az Egyesült Királyságban már minden huszonötödik eset mögött ez áll. 

Az XBB.1.5 névre keresztelt törzs gyors terjedése és a kórházi kezelések számának közelmúltbeli emelkedése riadalmat keltett az Egyesült Államokban. Az országban tízből négy megbetegedés hátterében ez a variáns áll, szemben az egy héttel ezelőtti kettővel − írta meg a Daily Mail

A vírustörzs, amely az omikron egy változata, olyan mutációkkal rendelkezik, amelyek segítségével könnyebben megfertőzheti az embereket, és elkerülheti a védőoltás és a korábbi fertőzések által nyújtott védelmet.

Szakértők a lapnak elmondták, hogy a törzs megjelenését figyelmeztetésként kell értelmezni, és súlyosbíthatja a brit Népegészségügyi Hivatal (NHS) válságát, amelyet a koronavírus és az influenza egyidejű járványa okoz. A tisztviselők azonban arra is figyelmeztetnek, hogy semmi sem utal arra, hogy a törzs súlyosabb betegséget okozna, mint a korábbi változatok.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük