Déri Tibor az újpestiek érdekében költségvetési módosító indítványokkal kereste meg az országgyűlési képviselőket

Újpest

A mai napon Déri Tibor, Újpest polgármestere hivatalos levélben kereste fel a IV. kerületi illetőségű országgyűlési képviselőket, és arra kérte őket, hogy a költségvetési módosító indítványokat nyújtsanak be Újpest érdekében.

A héten kezdődik a költségvetés tárgyalása a Parlamentben. A városvezető azért fordult segítségért Varju Lászlóhoz (DK), Kanász-Nagy Mátéhoz (LMP), Barkóczi Balázshoz (DK), és Dr. Zsigmond Barna Pálhoz (Fidesz), mert Újpestről ismét elfeledkeztek a törvényalkotók a központi költségvetés megtervezésekor.

Déri szerint az alábbi dolgok illetnék meg az újpestieket az adóforintjaikért cserébe:

– Székesdűlő szilárd útburkolatának és csapadékvíz-elvezetésének megoldása (1,6 milliárd Ft)

– Komplex járda és útburkolat felújítás Újpesten (2 milliárd Ft)

– „A Duna-part megnyitása a nagyközönség előtt” elnevezésű projekt megvalósítása (5 milliárd Ft)

– Önkormányzati bérlakásépítési beruházás (2 milliárd Ft)

– Újpesti kórház megépítése (20 milliárd Ft)

– M3 metró meghosszabbítása (kiviteli tervek és tenderdokumentáció 2 milliárd Ft, megvalósítás körülbelül 150 milliárd Ft).

Továbbá a polgármester többször, több formában is kérte már a belügyminisztert (aki az egészségügyért és az oktatásért is felel), – hogy újpesti mintára – biztosítsa az ország összeg oktatási és nevelési intézményébe az életmentő antiallergiás injekciót.

Újpest polgármestere közösségi oldalán hozzátette: „bízom a kormánypárti politikusainkban is, hogy kapcsolataikat felhasználva mindent megtesznek Újpest polgáraiért és hazánk minden gyermekéért!”

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük