A tavalyinál is drágább lesz idén nyáron a Balaton

gazdaság pénz turizmus

Egy felmérés szerint a magyarok 72 százaléka tervez utazást idén, ha a járványhelyzet engedi. 11 százalék külföldre, 40 belföldre, 21 külföldre és belföldre egyaránt elutazna, míg a megkérdezettek 18 százaléka nem szeretne utazni, 10 százalék pedig még nem döntött.

Az Everguest turisztikai tanácsadó cég megbízásából a TÁRKI által végzett kutatásban olyanokat kérdeztek, akik az elmúlt 2 évben részt vettek legalább egy alkalommal többnapos belföldi vagy külföldi turisztikai célú utazáson. Kiderült, hogy a megkérdezettek több, mint harmada a járvány időszakában is szeretett volna utazni, ha erre lett volna lehetősége. A válaszadók 29 százaléka félt volna elindulni, 18 százalék pénzügyi megfontolásból, csaknem 4 százalék pedig időhiány miatt döntött az otthonmaradás mellett.

Belán Miklós, az Everguest ügyvezető igazgatója szerint a hosszan tartó bezártság után óriási lesz az utazási kedv, a megtakarításaikat felhalmozó magyarok pedig hajlandóak lesznek többet is költeni a belföldi utazásuk során. „A nyitástól számítva a valaha volt legerősebb időszaka jöhet a belföldi turizmusnak, az itthon elköltött pénz pedig a gazdaság újraindításához is nagy segítséget fog nyújtani” – mondta.

Sokan szeretnének a Balatonhoz menni, ahol a szakember szerint hasonló telítettségre és még magasabb árakra lehet számítani, mint tavaly ugyanekkor.

Forrás: HVG

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük